Vloerbedekking

5 voordelen van tapijttegels op de werkvloer

29/4/2023
5 min leestijd

Wist je dat tapijttegels ontzettend veel voordelen biedt op de werkvloer zoals op een kantoor. Eigenlijk zijn tapijttegels als type vloerbedekking niet meer weg te denken vanwege de vele mogelijkheden.

Duurzaamheid:

Tapijttegels zijn duurzaam om verschillende redenen. Ten eerste zijn ze tegenwoordig gemaakt van gerecyclede materialen, zoals gerecyclede vezels of gerecyclede backing (onderlaag). Dit vermindert de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen en hiermee komt er een minder grote hoeveelheid afval in het milieu terecht. Daarnaast zijn tapijttegels modulair en kunnen ze worden vervangen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld in geval van vlekken of beschadigingen. Dit zorgt ervoor dat tapijttegels een veel langere levensduur hebben dan traditioneel tapijt. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden gereinigd en onderhouden, waardoor ze er langer mooi uit blijven zien. Tapijttegels houden daarnaast ook nog warmte vast. Warmte van de centrale verwarming wordt binnen de werkruimte gehouden en kou kan minder snel uit de vloer omhoogtrekken. Perfect in de winter, want de energiekosten vallen daardoor een stuk lager uit. Al deze factoren maken tapijttegels een milieuvriendelijke en kosteneffectieve oplossing om toe te passen op de werkvloer zoals op een kantoor.

Flexibiliteit:

Het gebruik van tapijttegels is flexibel vanwege de verschillende ontwerpmogelijkheden en het modulaire karakter van tapijttegels. Dit zorgt voor een grote vrijheid bij de keuze uit verschillende kleuren, patronen en texturen. Hiermee is het mogelijk om een creatieve, unieke en aantrekkelijke uitstraling te creëren die past bij de uitstraling van jouw bedrijf. Je kan de branding van je bedrijf laten terugkomen in de vloer door het logo erin verwerken. Een andere manier van branden is jouw huisstijlkleuren te gebruiken in het ontwerp van de vloer. Dit kan op heel veel verschillende manieren. Wat zelfs ook mogelijk is om in plaats van een vierkante tegel te kiezen voor een andere vorm zoals hexagon. Tapijttegels kunnen worden gelegd in specifieke gebieden van een ruimte om de indeling te benadrukken of om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden. Wat een vloerontwerp ook heel bijzonder maakt is het combineren van tapijttegels met ander vloeren zoals PVC. Op creatief gebied zijn de toepassing van tapijttegels als vloerbedekking eindeloos. Daarbij is het mogelijk om het ontwerp of de functionaliteit van de vloer snel en eenvoudig aan te passen aan veranderende omstandigheden en wensen. Dit maakt tapijttegels een flexibele, veelzijdige en creatieve oplossing om op de werkvloer toe te passen.

Makkelijk vervangbaar:

Tapijttegels zijn als vloerbedekking gemakkelijk vervangbaar vanwege hun modulaire toepassing. In tegenstelling tot traditioneel tapijt hoeft bij tapijttegels alleen de beschadigde of versleten tegel te worden vervangen, in plaats van de hele vloerbedekking. Dit bespaart tijd, geld en moeite, omdat de vloer niet helemaal opnieuw hoeft te worden gelegd. Het vervangen van een beschadigde tegel is snel en eenvoudig en kan worden uitgevoerd zonder de rest van de werkvloer te verstoren. Bovendien kunnenbedrijven gemakkelijk extra tapijttegels op voorraad houden om eventuele vervangingen snel en efficiënt uit te voeren. Dit maakt tapijttegels eenhandige en kosteneffectieve oplossing om toe te passen op de werkvloer zoals een kantoor.

Geluidsreductie:

Het gebruik van tapijttegels heeft een positieve invloed op het geluid in een ruimte. Tapijttegels absorberen geluid en verminderen daardoor de echo en nagalm in een ruimte. Dit is vooral gunstig in kantooromgevingen, waar geluidsoverlast een veelvoorkomend probleem is. Tapijttegels verminderen niet alleen het geluidsniveau in de ruimte, maar verminderen ook het geluid dat van de ene ruimte naar de andere ruimte overgaat. Dit is met name belangrijk in gebouwen met meerdere verdiepingen, waar geluidsoverlast van boven- of onderburen kan optreden. Door het gebruik van tapijttegels kan de geluidskwaliteit in een ruimte worden verbeterd en kunnen werknemers in een comfortabele en productieve omgeving werken.

Onderhoudsgemak:

Het gebruik van tapijttegels op de werkvloer heeft verschillende voordelen voor het onderhoud zijn gemakkelijker te onderhouden dan traditioneel tapijt, omdat beschadigde of vuile tegels eenvoudig vervangen kunnen worden zonder de hele vloerbedekking te hoeven vervangen. Bovendien zijn tapijttegels gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen vlekken en verkleuring, waardoor zegemakkelijk schoon te maken zijn. Regelmatig stofzuigen en af en toe een diepe reinigen toe te passen is meestal voldoende om de tapijttegels in goede staat te houden. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar draagt ook bij aan de esthetiek en hygiëne van de werkomgeving, wat de gezondheid en het welzijn van werknemers kan bevorderen.

Wij helpen jou bij het inrichten van bijzondere werkruimtes die passen bij het imago van jouw bedrijf. Lees hier meer over onze werkwijze of neem vrijblijvend contact met ons op.    

delen:
Foto Fred van der Horst
Fred van der Horst
Eigenaar van VDH Bedrijfsinterieurs